Toivottavasti uusi arki on alkanut rullaamaan vähitellen ja olet löytänyt uusia rutiineja tämän kaiken keskellä – itselläni, kuten varmasti monella muullakin, päivittäiset kävelyt ovat tulleet tavaksi, mutta huomaan kyllä pian kehossani, jos kävely jää ainoaksi liikunnaksi.

Miten sinulla sujuu? Jos olet huomannut kaipaavasi kotiharjoitteluusi ”ulkopuolisia silmiä”, uusia ideoita tai ylipäätään harjoittelulle erikseen sovittua ja varattua aikaa, videoyksilötunti on ratkaisu siihen.

Kerrottakoon alkuun, että olin itse ensin hyvin skeptinen kaikenlaista videoharjoittelua kohtaan – enkä ole myöskään erityisen sinut minkään laitteiden kanssa. Harjoiteltuani ja totuteltuani etäohjaamiseen olen kuitenkin todennut, ettei se ole hullumpi tapa toteuttaa tunteja. Oltuani itse osallistujana erilaisilla videotunneilla koen, että yksilötunnin muodossa video-ohjaus on hedelmällisintä niin osallistujalle kuin ohjaajalle. Yksilötunnilla keskitytään pilateksen, kehonhuollon tai vaikka barren keinoin siihen, minkä koet juuri tällä hetkellä itsellesi tarpeelliseksi. 

Yksilötunti videoyhteydellä toimii seuraavasti:

  • Varaa tai sovi aika. Olen avannut Vello-ajanvarausjärjestelmään (klikkaa tästä) aikoja tuleville viikoille. Varauksen voi tehdä suoraan siellä tai voidaan hyvin sopia sopiva aika sähköpostitse, jos ei järjestelmästä löydy sopivaa aikaa. Vellossa ajat ovat varattavissa viimeistään 12h etukäteen, lukuun ottamatta tämän illan aikaa.
  • Saat hiukan ennen tunnin alkua linkin sähköpostiisi. Linkin kautta voit avata tunnin alussa videoyhteyden Google Meet-palvelussa. (paina linkkiä -> pyydä saada liittyä. Salli mikrofonin ja kameran käyttö.) Suosittelen käyttämään tietokonetta, jolloin sinun ei tarvitse ladata mitään ohjelmaa tätä varten. Tietokoneessa tulee kuitenkin olla kamera.
  • Jos käytät älypuhelinta, puhelin pyytää sinua lataamaan Google Meet-sovelluksen, kun painat linkkiä.
  • Linkki kannattaa avata vasta tunnin aloitusajankohtana. Olen tällöin myös puhelimen päässä (040 506 1791), jos kaipaat teknistä apua ?
  • Varaa itsellesi tilaa liikkua, matto tai muu sopiva alusta sekä tyyny / kirja / taiteltu pyyhe päänaluseksi. Jos teet istuen tehtävät harjoitteet mieluummin tuolilla, varaa myös sopiva tuoli käden ulottuville. Voimme myös käyttää kotoasi löytyviä välineitä toiveesi mukaan.

 

Käytännössä siis varaat itsellesi harjoittelunurkan, avaat koneen ja painat linkkiä sähköpostissa – helppoa!

Etäyksilötuntia ei tarvitse maksaa erikseen, vaan voit hyödyntää kortillasi olevia kertoja. Yksi yksilötunti vastaa yhtä käyttökertaa kortilta. Tunnin kesto on 60 min. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä voimassaolevaa harjoittelukorttia, ota yhteyttä [email protected]

Jos videotunteihin liittyen tulee mitään vaan kysymyksiä, ideoita tai toiveita, otan niitä mielelläni vastaan. Tule rohkeasti kokeilemaan, olisi hauska nähdä! ?

Uuden ja jännän ääreltä, vähän jo arkea kaivaten

Katariina