Mitä on barre?

Barre on tehokas koko kehon treeni, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Barren tausta on klassisen baletin tankoharjoittelussa sekä kuntouttavassa Lotte Berkin metodissa, joista se on muotoutunut ihan omaksi lajikseen.

Barre-harjoittelu vahvistaa ja huoltaa erityisesti niitä lihaksia, joita nykyaikainen istuva elämäntyyli laiminlyö: erityisesti pakarat, reidet ja keskivartalo pääsevät töihin barre-tunnilla. Tunnilla liikkeet tehdään musiikin mukana, mikä tuo treeniin energiaa ja iloa, sekä auttaa jaksamaan myös ne viimeiset toistot.

Maailmalla huippusuosiota nauttiva laji on vasta hiljalleen rantautumassa Suomeen – ja onneksi on! Se on supertehokasta, mukaansatempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti.

Miten Katariina päätyi barreohjaajaksi?

” Tutustuin barre-tunteihin reissatessamme keväällä 2014 ympäri Kaliforniaa. Vaikka Suomessa barre oli vielä tuntematon laji, oli Los Angelesissa jo tuolloin pelkästään barrelle omistettuja liikuntakeskuksia.

Barre jäi kytemään alitajuntaani ja keväällä 2015 pidin ensimmäiset barre-kurssit Kuopiossa kollegani Riikan kannustuksesta. Olin tuolloin valmistunut tanssinopettajaksi ja suoritin parhaillaan pilatesohjaajaopintojani. Tämä yhdistelmä loi hyvät edellytykset myös barren ohjaamiseen, sillä laji yhdistää parhaat puolet molemmista lajeista: musiikin ja hyvän meiningin, mutta myös pilateksesta tutun tietoisen ja tarkan tekemisen.

Maailma on täynnä hassuja yhteensattumia: samaan aikaan kun itse aloitin barren ohjaamisen Kuopiossa, myös studiolta tuttu Säde Kajovaara tutustui tahollaan barreen. Keväällä 2019 Säde käynnisti Suomen ensimäisen barreohjaajakoulutuksen, ja ylpeänä voinkin sanoa kuuluvani myös Barre Academyn ohjaajayhteisöön ensimmäisten joukossa!”

Mitä barre-tunnilla tehdään ja kenelle se sopii?

Jos kaipaat monipuolista ja innostavaa treeniä, joka vahvistaa etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, barre on sinua varten. Harjoittelu sytyttää syvät ryhtiä kohottavat tukilihakset ja kehittää lihasten kestävyysvoimaa. Tällöin keho tiivistyy, lihakset kehittyvät kauniin muotoisiksi ja ryhti kohenee. Monipuoliset harjoitukset kehittävät myös kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Hyvän musiikin tahdittama harjoittelu on hauskaa ja tunnilta saat mukaasi voimaantuneen sekä ryhdikkään olon!

Monet barren harjoituksista pohjautuvat balettiin ja ne tehdään musiikin mukana balettitangon eli barren äärellä. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla tanssitaustaa osallistuaksesi tunnille; barre ei ole balettia eikä pilatesta, vaan ihan oma lajinsa. Studiolla barre-tunnit treenataan kuuden henkilön pienryhmissä, jolloin jokainen harjoittelee varmasti turvallisesti ja tehokkaasti.

Studion barre-tunneista sanottua:

”Jos tällä ei saa reisilihaksiin voimaa, niin ei sitten millään.”
”En ajatellut, että tässä tulisi näin hiki!”
”Löysin uusia puolia itsestäni.”
”Erinomaista liikuntaa, mukavasti musiikin tahdissa. Tuli hiki ja ihana kehollinen väsymys. Katariina veti tunnin tehokkaasti ja varmasti.”

Milloin barre-tunteja on Pilates Place Lahdessa?

Barre-tunnit jatkuvat syyskuun alusta alkaen. Aikataulu valmistuu lähiaikana.

Tunneille voi ilmoittautua nettiajanvarauksessa tai suoraan Katariinalle: [email protected]

Barre-tunti on myös erinomainen ohjelmanumero tyhy-päivään tai kaveriporukan illanviettoon. Ota yhteyttä ja sovitaan teille tunti!

 

Nahdään tangolla!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.