Pilates on enemmän kuin harrastus – tuntuu kuin pystyisin melkein mihin vaan

Kehoni alkoi vahvistua Tarjan pilates-tunneilla kahdeksan vuotta sitten. Tunneilta saan liikkuvuutta, tasapainoa, vahvan keskivartalon ja hengityksen kautta läsnäoloa. Tunnit ovat sujuvia, selkeitä, rauhallisia ja etenemme niin, että lihakset ehtivät oppia liikkeet ja vahvistua – oli sitten matto- tai laitetunti kyseessä.

Pilates on tuonut ryhtiä ja kestävyyttä arkeen lasten kanssa sekä toimistotyöhön, eikä selkäni kipeydy. Tankotanssi ja puolimaratonit sujuvat, joita pidin mahdottomina rakenteellisen poikkeaman takia. Tuntuu, kuin pystyisin melkein mihin vain.

Minulle pilates on enemmän kuin harrastus. Jatkan ehdottomasti Tarjan tarkoilla tunneilla.

Reetta Martikainen

Upload Image...

Tuntien jälkeen olen voimaantunut ja palautunut

Katariina on taitava pilatesopettaja, jonka tapa opettaa on erittäin miellyttävä. Olen voimaantunut ja palautunut tuntien jälkeen, vaikka tunnit ovatkin välillä raskaita. Minusta tunneissa on sopivasti vaihtelevuutta ja toistoa, ja on mukava kuulla kehityksestään palautetta. Tunneilla itselleni ei tule ” suorittavaa” oloa, kehoni ei kipeydy vaan avautuu ja voimaantuu.

Mari Ruhalahti

Pilateksen ansiosta kroppa pysyy ojennuksessa!

Pilates on aivan elinehto tukirangan koossapysymiseksi. Olen saanut pilateksesta apua epämääräisiin kipuihin tukirangassa. Se on todella auttanut löytämään syvät vatsalihakset.

Ihanat tunnit, Tarja on huippuammattilainen! Tunnit ovat rauhallisia, hyvin ohjattuja ja välineet ovat monipuoliset. Auttaa työssäjaksamisessa. Suosittelen!

Anne Lehikoinen

 

Tästä Tarjan pilateksesta en luovu!

Pieni ryhmä, yksilöllinen huolellinen ohjaus ja mukava tunnelma. Tarjan ammattitaito ja kokemus näkyy kaikessa. Olen 73-vuotias ja haluan vanhentua mukavasti ja ryhdikkäästi. Siksi käyn täällä. Kiitos!

Leena Hakala-Reijomaa

Pilates mahdollistaa mieluisan harrastukseni alppihiihdon jatkamisen vielä 70-vuotiaana

Pilateksen avulla olen selvinnyt viidestä viimeisestä työvuodesta raskaassa työssä kirurgian vuodeosastolla. Kehon hallinta on kehittynyt ja pysynyt hyvänä jatkuvalla tunneilla käynnin ansiosta. Voin esimerkiksi käyttää kotona huoletta yläkaappeja jakkaran avulla, johon useimmat ikätoverini eivät kykene.

Tarjan tunnit ovat tasokkaita ja tunnin jälkeen on aina kevyt olo. Tarja pitää jatkuvasti yllä ammattitaitoaan osaavien pilates-valmentajien koulutuksissa ympäri maailmaa. Tarjan järjestämät pilates-leirit Espanjassa ovat olleet elämyksellisiä niin kehon kuin mielen kannalta. Pilates on tuonut myös uusia samanhenkisiä ystäviä.

Eija Mainela

Vetreä ja notkea vielä 74-vuotiaanakin

Olen käynyt säännöllisesti Lahden Pilates Placen mattotunneilla vuodesta 2005 alkaen. Lisäksi olen käynyt yksilötunneilla silloin tällöin ja fysiatrin lähetteellä pari kertaa. Sauvakävelyn, hiihdon ja pilateksen ansiosta olen vielä 74-vuotiaanakin vetreä ja notkea. Lantionpohjalihakset ja niska-hartiaseutu ovat kunnossa, samoin selkärangan liikkuvuus ja ryhti ok. Kiitos Tarjan yksilöllisestä aktivoivasta ohjauksesta!

Outi Helanterä

Tukea muulle liikunnalle ja lihasten huoltoon

Aloitin pilateksen Tarjan ohjauksessa syksyllä 2004. Siitä lähtien olen käynyt säännöllisesti mattotunneilla sekä laitetunneilla.

Pilates on tuonut minulle avun polvi- sekä hartiapulmiin. Se on vahvistanut kehon hallintaa sekä lihaksia, tukien näin myös muita harrastuksia kuten esimeriksi golf. Pilates-tunnit Tarjan ohjauksessa ovat minulle tärkeä osa hyvinvointia. Ne ovat loistavaa vastapainoa hektiselle työlle.

14-vuotias jalkapalloa pelaava poikani on myös käynyt Tarjan ohjauksessa. Hän on saanut tukea erityisesti lihasten huoltoon.

Nina rauhala

Pilates aloittaa minun viikkoni

Syvät hengitykset, keskivartalon hallinta ja hyvä ryhti ovat niitä, mitä otan pilatestunnilta mukaani, jotta jaksan yhtä reippaana koko työviikon. Pilates on myös opettanut kehon huoltoa, jota voi ylläpitää muinakin aikoina – ei siis vain pilatestunnilla.

Tanja korteniemi

Päivästä huolimatta, lähden aina tunnilta energisempänä kuin sinne tullessa olen ollut

Aloitin pilateksen, kun olin kuntoutumassa harvinaisen neurologisen sairauden pahenemisvaiheesta. Tullessani tunnille kävelin kyynärsauvoihin tukien ja olin joutunut luopumaan aiemmin harrastamistani liikuntamuodoista.

Kuntoutumisen jälkeenkin on ollut monenlaista haastetta ja fyysistä vaivaa. Pilates-tunneille olen voinut tulla aina, oli päivä millainen tahansa. Haasteellisempana päivänä Tarja on neuvonut siihen päivään sopivat vaihtoehtoiset liikkeet. Tunneille ovat jääneet niin päänsäryt, niska-hartiavaivat, selkätapaturman sekä tennis- ja golfkyynärpään aiheuttamat kropan kivut sekä puolierot.

Vaikka olisin kuinka väsynyt tahansa, lähden aina tunnilta energisempänä kuin sinne tullessa olin.

Pilates vaatii keskittymistä ja on hyvä tapa ”nollata itsensä” työpäivän jälkeen.

Virve Laine

Pilateksen myötä muun liikunnan merkitys on korostunut ja tullut säännöllisemmäksi

Mitä pilates on antanut minulle 11 vuoden aikana?

  • Ryhti on parantunut.
  • Hengitystekniikka on luonut ahaa-elämyksen. Osaan hengittää koko keuhkoilla, enkä vain pallealla. Teen mielikuvavoimistelua silmät kiinni, missä kohdassa tuntuu.
  • Joka session jälkeen on euforinen hetki.

Martti salminen

Ryhtiä, ketteryyttä ja kehittyneet syvät lihakset

Aloitin Tarjan Pilates Placessa syksyllä 2005 työkavereiden innostamana.

Tunnen saaneeni tämän 13 vuoden pilatesharrastuksen aikana paremman ryhdin. Kehittyneiden syvien lihasten avulla pystyn seisomaan pitkään paikallani ilman että selkäni kipeytyy tai minun tarvitsee vaihtaa asentoa jalalta toiselle. Pystyn ketterästi istumaan polvillani ja oleskelemaan lastenlasten kanssa lattialla. Polvet ja lonkat liikkuvat hyvin. Lihasten hyvän venymiskyvyn huomaan myös toisaalla jumppatunnin jälkeisissä loppuvenytyksissä.

Nyt eläkeläisenä käyn täällä edelleen kerran viikossa. Ryhmä on pieni ja sen takia saan henkilökohtaista ohjausta. Tunnit ovat vaihtelevia ja aina oppii jotakin uutta pilateksesta. Käytämme myös paljon eri välineitä liikkeiden suorittamisessa.

Anne karppinen

Pilates jätti särkylääkkeet apteekkiin

Tarjan laitetuntien täsmäharjoituksilla olen voinut nivelrikkopolvisena tehdä pitkiä vaelluksia haastavissa olosuhteissa rinkka/reppu selässä.

Pilates aiheuttaa pahemman laatuista riippuvuutta, mutta tekee niin hyvää ja on mukavaa!

Helinä sirkiä

iskias hallintaan pilateksella

Pilatesharjoitteet aloitin elokuussa 2007 kymmenen kerran erällä laitetunteja, jonka jälkeen siirryin mattotunneille kerran viikossa.

Syy pilateksen aloittamiseen oli iskiashermojuuren jääminen puristuksiin nikamavälilevypullistuman seurauksena. Ainakaan tuohon aikaan ei sairaalasta löydetty vaihtoehtohoitoa selkäleikkaukselle, jolloin ajattelin nopeuttaa toipumista tulevasta selkäleikkauksesta pilatesharjoitteiden avulla.

Hommahan eteni niin, että siirsin pariin kertaan ehdotettua leikkausaikaa syksyn 2007 aikana. Näin menetellen putosin pois leikkausjonosta.

Viimeisen perumisen tein syystä, että leikkausaika sattui syyslomaviikollemme, jolloin olimme menossa puolison kanssa Lappiin vaeltamaan. Kirurgin kommentti tähän oli, että kyllähän ne sinut sieltä tunturistakin tarvittaessa kopterilla sairaalaan kuljettaa. Onneksi en tuota luvattua kopterikyytiä tarvinnut.

Tällä tiellä ollaan vieläkin. Eihän nuo alaselän iskarit enää täysin toimivat ole, eikä se hermokaan pois puristuksista itsestään rimpuillut, ei. Jos jättää pilatesharjoitteet tekemättä, niin kyllä sen aika äkkiä selässään tuntee. Myös lentopallo- ja salibändiharrasteet jätin tuolloin 2007 nuoremmille harrastajille.

Nykyisen kävelen. Erityismaininnan ansainnee kolme viikkoa Santiago de Compostelaa about 300 kilometriä putkeen vuonna 2012, kun ensimmäinen 50-vuotta ikää tuli täyteen.

 

Jarmo lähteenmäki

En vaihtaisi pilatesta mihinkään

Aloitin pilateksen Tarja Inovaaran opastuksella yli 12 vuotta sitten. Leikattu olkapääni ja kipuileva selkäni tykkäsivät kovasti uudesta liikuntamuodosta. Enää en vaihtaisi pilatesta mihinkään. Se on auttanut minua tutustumaan kehooni ja lisäämään muunkin liikunnan
nautittavuutta.

 

Ursula Lehtivuori

Palautumista viulunsoitosta

Viulistina ja viulunsoitonopettajana lihakset joutuvat yksipuolisten liikkeiden takia koville. Pilateksesta olen löytänyt monen vuoden tuen syvistä vatsalihaksista ja palautuksen rangan liikkuvuudelle. Vaikeinta on kuunnella kroppaansa ja hyväksyä sen päivän lihasjännitykset ja niiden mahdollisuus venymiseen. Tarjalla on monen vuoden koulutuksen takaama ammattitaito ja ”maaginen” yksilöllinen kosketusohjaus. Kiitos näistä ja tulevista vuosista!

 

Merja Keski-Saari

Lahden konservatorion viulunsoitonopettaja

 

Lihasvoimaa ja liikkuvuutta

Olen aloittanut Pilates Place Lahden asiakkaana noin 15 vuotta sitten. Paljolti kiitos pilateksen ja PPL:n, voin tällä hetkellä paljon paremmin kuin silloin aloittaessani. Lihasvoimani ja liikkuvuuteni ovat selvästi paremmat, vaikka ikä on tullut lisää saman verran.

Tarjan tarkan ja perusteellisen ohjauksen avulla liikkeet tehdään juuri oikein ja erityisesti laitetuntien jälkeen positiivinen vaikutus ja hyvä olo tuntuu edelleen koko kehossa ja samalla mielessä.

 

Sirkku Niemi